Články

Pokračujeme na ledě i v lednu

Doba, možná tedy spíše politická reprezentace, sportu v Čechách nepřeje, ale s námi můžete dál makat na věcech, na které není v klubu čas, chuť nebo to třeba nepovažují u Vás za důležité. Nebo to prostě nejde dělat do detailu, protože je prostě na ledě moc dětí. Ale stará pravda říká, že Ďábel je ukrytý v detailu. Na ten se zaměřujeme, 6 hráčů je tak akorát, abychom s detaily mohli pracovat, mohli každého hráče korigovat a nasměrovali jej na správnou cestu. Od Velké Bystřice, kde na velmi nekvalitním ledě šlo dělat základy bruslení, přes Bruntál, kde se v posledních dnech něco stalo, ale věříme, že není všem dnů, konec a situace se vyvine, že tam budeme moci pokračovat, jedeme také od 13.ledna v Žamberku. Středa, čtvrtek je obsazená, pátek, sobota, neděle ještě volná místa jsou. Rezervace je již spuštěná. 

Posted by Ctibor Melovský in Články

O víkendu nový formát. CZECH EAGLES FULL GAME.

CZECH EAGLES FULL GAME. Hráči sami sobě. Čirá zábava. Určení hrající kapitáni předem sestavují své týmy z přihlášených hráčů, určují sestavy, taktiku. Vše. Jen na dvě lajny s gólmanem. Bez dalších autorit, pouze s rozhodčím. Hraje se vždycky o něco. Vítěz bere vše, žádná cena útěchy.  Již tento víkend kategorie dorost ročník 04-05 v sobotu a v neděli 8.třída. Další akce v tomto formátu budou následovat, pokud režim nezakáže a dále povolí. 

Posted by Ctibor Melovský in Články

Dovednosti ve 3.třídě ?

Což třeba takto…https://www.youtube.com/watch?v=x1CwDQs93XQ

Určitě nestojí za koukání úplně vše, doporučuji shlédnout pasáže od 6.minuty a kdybyste se následně nudili, tak pasáže od 12.minuty. Dva nejšikovnější kluci odmala hra se starším ročníkem a čas od času hra na turnaji ve svém ročníku. Až do dorostu. Tam už se projevuje brzký či naopak pozdní nástup puberty. Určitě ale nejsem zastáncem automatického ostaršování. Pouze v případě, že je hráč nadprůměrný mezi o rok staršími to má smysl, jinak ať dominuje mezi svými. Velmi důležitá je socializace v kolektivu. to už zabilo spoustu kluků. Mezi jinými o tom píše i Roman Staša, kdysi největší talent zlínského hokeje, kterého takto v klubu zabili. 

Posted by Ctibor Melovský in Články, Novinky

Jak by mohli vypadat hráči ve druhé třídě?

Zabrouzdal jsem do starých videí, kdy jsme s kluky z Uničova ročníku 2003/4 sjížděli republiku a rozdávali jsme hokejovou radost. 4 z pěti kluků hrají extraligu dorostu, jeden je v širší repre, 04-ky jsou v repre dvě, ani jeden nevypadá, že by byl hokejem přesycený, všichni mají zápal a chuť a makají na svém snu. Nebýt fatálních chyb rodičů, bylo by ještě líp. Jak jsme to dělali? Úplně normálně. Důslednost, náročnost v tréninku, spousta drilu, ale i her na malém prostoru. 4xtýdně led + víkendové zápasy v minihokeji, od května do konce července 4xtýdně suchá, od poloviny května každý víkend dvě hodiny na ledě. V létě turnaje ve fotbale, každé léto týdenní camp na ledě před tím, než byl led v Uničově v polovině srpna. K týmovým tréninkům si někteří přidávali 2-3 tréninky před školou, kde jsme jen drilovali s hokejkou. Dle hesla bez práce nejsou koláče. Ale kluky to bavilo, chodili rádi a nejradši měli právě ty ranní individuály, kde jsme si prostrkovali hokejku uchem a ze zadku ji tahali ven. Jsem si jistý, že proto jsou dnes tak šikovní. Mají to zažito, ty krkolomné kousky s pukem, které jsme dělávali, nejsou pro ně už nepřirozeným pohybem. Odehráli ve 2 a 3.třídě přes 100 zápasů v minihokeji za sezónu, neexistoval víkend bez hokeje, neexistovalo být 14 dní o Vánocích doma. Přejížděli jsme z turnaje na turnaj a doma nás už druhý svátek vánoční nikdo neudržel. Jestli Vám někdo tvrdí, že to přijde samo nebo že není třeba v mládí pracovat, a že jich takových dnes je, nechejte ho při tom, ale vězte, že tudy cesta za šancí poprat se o kariéru v profi hokeji rozhodně nevede. Lenost je nejhorší možná vlastnost trenérů mládeže. Utíkejte od těch, kteří neprojevují dostatečný zápal, kteří Vás nehoní po turnajích, nechtějí tréninky navíc. Berte přiložené video s rezervou, berte prosím v potaz i skutečnost, že do hokeje v Uničově chodili i kluci, kteří se sportem jako takovým neměli geneticky pranic společného. Dnes už vím, že hokej není pro každého a všechny děti ho hrát nemohou i kdyby rodiče chtěli sebevíc. Tady už je to video… https://www.youtube.com/watch?v=M2Dpk1yM1I8

Posted by Ctibor Melovský in Články, Novinky

Czech Eagles Sunday již brzy!!! Začínáme 17.5.2020 v Brně.

Doteď díky koronavirové pandemii nebylo jasno, kdy a jestli vůbec začnou tradiční nedělní tréninky v období mimo hlavní sezónu. Situace se zdá, vážení přátelé, být už vyjasněná a první nedělní dýchánek začínáme 17.května na Halách v Brně. Další termíny jsou 24.5, 14.6, 21.6 a 28.6.

Tradičně pojedeme dvě skupiny 2008 a mladší a 2002 a mladší. Počty hráčů v jednotlivých skupinách omezena na max 20+2. V první hodině je vždy na programu bruslení a ovládání puku, ve druhé hodině 20 min odděleně cvičení pro obránce a pro útočníky a zbylých 40 min budeme hrávat hry na malém prostoru.

Tréninky jsou koncipovány jako dovednostní, cílem je pracovat na detailech, na které se v klubech ne úplně klade důraz a udržet si ten správný pocit z ledu, aby nástup do předsezónní přípravy v klubech v červenci byl co nejplynulejší. 

Trenérské obsazení je již tradiční, i netradiční. Ctibor Melovský, Michal Žovinec, trenéři, kteří stáli za úspěchy uničovských Orlíků. Nepravidelně se zúčastní i vítkovičtí trenéři Luděk Krayzel, jeden z vůbec nejlepších trenérů v žákovských kategoriích, co znám, a Radek Phillipp, asistent repre U16 a vyhlášený trenér obránců. Že oba pánové mají něco odehráno snad nemusím uvádět. Ale tohle není z mého pohledu až tak důležité. Oba jsou to lidé, se kterými jsem strávil hodiny a hodiny diskutováním o hokeji, o výchově mladých hráčů o všech možných i nemožných detailech. Mají to stejně jako my. Milují hokej, práce s mládeží je to, co je baví nejvíc. Proto budeme na ledě s nimi. 

Cena je 990 CZK za hráče, v případě sourozenců je cena za každého dalšího 690 CZK.

V současnosti není na stránkách funkční rezervační systém, věřím, toto bude brzy odstraněno a budete se moci pohodlně registrovat na těchto stránkách. 

Posted by Ctibor Melovský in Články, Novinky

Do konce července pokračujeme už jen v Brně. Gólmani Grátis!

Dva víkendy jsme strávili v Ostravě na Sareze a byly to víkendy poměrně úspěšné a mám v plánu se do Ostravy příští léto vracet daleko častěji. Už jen ta cesta je daleko plynulejší a rychlejší než do Brna. No ale třeba bude stát nový zimák ve Vyškově a to by bylo úplně super. 

Ale teď už jezdíme až do konce července jen do Brna. A protože bychom se chtěli věnovat v maximální možné míře zakončení, tak nabízíme gólmanům odkudkoliv, že si to s námi mohou přijít užít grátis.  Jediné, co musí udělat, je nahlásit se předem. Mohou přijet a zachytají si dosyta. Ne do polosyta, ale dosyta. Pokud máte doma gólmana, který chytá rád, protože to je gólman a chce být gólman, tak na něj půjde puků a puků. Nebude nad ním nikdo stát a říkat mu, zvedni levou nohu nebo chyť ten puk, ale budou na něj jezdit hráči odpovídající věkové kategorie, budou chytat ve hře a možností chytit spoustu puků bude mít až běda.

Jaksi pozoruji takový divný trend, kdy hlavně rodiče gólmanů si myslí, že gólman tam je pro hráče, aby měli na koho střílet a že tak někomu dělá vlastně neocenitelnou službu. Ano to je jeden pohled. Poměrně pitomý, tedy dle mého soudu… Je to jistě pravda, ale není snad pravda, že gólman je od toho, aby chytal puky? Není snad od toho, aby chytl všechno, co na něj jde? A není to náhodou taky tak, že se tím zdokonaluje? Nebo si někdo snad myslí, že prostná bez živé střelby s trenérem gólmanů mohu toto nahradit? Jestli si tohle myslíte, myslete si to dál a přeji Vám hodně zdaru.

Ti, co chtějí chytat, ty rádi uvidíme v Brně každou neděli a ZADARMO!

Posted by Ctibor Melovský in Články

Termíny tréninků v květnu, červnu a červenci jsou již známy.

Termíny již tradičních tréninků na ledě v mimosezónním období jsou známy. Proti minulým letům jsme rozšířili neděle i o některé soboty a tréninky budou více tematicky zaměřeny na konkrétní činnosti nebo dovednosti. V nejbližších dnech se můžete začít registrovat. Na všechny se opět po roce velmi těšíme a protože s velkou částí loňských účastníků jsme se v průběhu sezóny nevídali, tak jsem zvědavý, co se kde událo.

Posted by Ctibor Melovský in Články

Silvestr 3-3 minigame

Poprvé letos zkusíme něco nového. ne zápas rodičů proti dětem, ale turnaj týmů, který si poskládají samotní hráči v minihokeji 3 na 3. Počet hráčů v týmu 6+1, věk 2002-2004 a 2005-2007. Pravidla? Zákaz hry do těla, žádní trenéři, hráči střídají jak se jim zachce, pouze rozhodčí. Naprosto nesvázáno taktikou trenérů, žádná kritika, pouze samotná hra kluků proti sobě. Tak, jak jim to přijde… Pro rodiče svařák, čaj, … možná i něco na zub.

Cena? 0 čili nula.

Kdy? jak název akce napovídá,tak na Silvestra od 9.00 do 13.00.

Mohou se hlásit celé týmy, ale i jednotlivci a to odkudkoliv!!! Po jednom týmu z Brna a Přerova už máme zaregistrováno, chystají se uničovští, šumperští, olomoučtí hráči, věřím, že odjinud se někdo ukáže. Registrace u mne na tel. 603 491235.

Posted by Ctibor Melovský in Články

Páteční individuální večerní tréninky střelby zrušeny do odvolání.

Dokud bude juniorka hrávat v pátky doma, tak se oblíbené Czech Eagles Shooting Fridays ruší bez náhrady. Stále je ale možno využít volné kapacity v pondělí a úterý večer(viz AKCE) a popř. po dohodě v týdnu individuální tréninky v ranních nebo dopoledních hodinách.

Posted by Ctibor Melovský in Články

Změny v neděli 17.7

Jedeme na 2 skupiny, mladší a starší. Mladší začíná v 10.00 na ledě, starší v 11.15. V mladší by nám bodl jeden gólman, u starších máme vyprodáno vč. gólmanů. Takže zítra, přátelé, se na Vás těšíme :-D.

Posted by Ctibor Melovský in Články

Jak to vidí JUDr. Pavel Zacha

Pavel Zacha st, otec kluka, který byl po letech půstu zástupcem naší kotliny v TOP 10 draftu NHL, bez emocí a velmi trefně, jako již koneckonců mnohokráte, popisuje, kde je u nás zakopaný pes ve výchově mladých hráčů… Nemá smysl komentovat, kladivem přímo na hlavičku, jako již mnohokrát, pane Zacho. A teď už ten text …Pokračovat ve čtení →

Posted by Ctibor Melovský in Články, Novinky

Skatemill? Za 15 let to vyčichne jako trus v přírodě, říká Aleš Pařez

V Uničově dost populární, alespoň soudě podle toho, kolik lidí tam od nás jezdí a tváří se velmi nadšeně. Níže názory dnes téměř démonického kondičního trenéra Liberce Aleše Pařeza. Jeho vyjádření z pozice kondičního trenéra nelze zpochybnit. A jestli lze na skatemillu spravit techniku bruslení? Sám na to nemám názor. Snad ano. Mám jistou zkušenost s pár hráči, kteří na něm trávili hodně času. Jednoho z nich, byť se jednalo o výborného hokejistu, jsem kdysi označil nejhorším bruslařem v ročníku, kdy dopředu rovně to bylo OK, ale všechno ostatní velmi špatně. Jak jsem řekl… názor na to úplně nemám, co mám, jsou pochybnosti. Ale ty já mám vždycky ke všemu. Včetně toho, co dělám sám.

Pokračovat ve čtení →

Posted by spravcewebu in Články, Novinky